U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Boerenomelet met Hollandse groenten en zoete aardappelblokjes

20 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Zoete Aardappel Blokjes (450 g)
  • 400 g boerensoepgroenten (koelvers)
  • 50 g roomboter
  • 8 eieren
  • 125 ml melk
  • 1 kropsla
  • 2 el boerenyoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 el fijngehakte bieslook

Bereiding:

  • Smelt in twee koekenpannen de helft van de boter. Verdeel de soepgroenten over de pannen en bak 4 minuten. Voeg de zoete aardappelblokjes toe en bak nogmaals 4 minuten. Klop intussen in een ruime kom de eieren los met de melk en zout en peper naar smaak.
  • Schep de groenten met de zoete aardappelblokjes bij het eimengsel. Smelt de rest van de boter in beide pannen. Verdeel er het ei-groentemengsel over en bak de omeletten in 10 minuten gaar. Leg een deksel op elke pan zodat ook de bovenkant snel stolt. Keer de omelet desgewenst met behulp van de deksel voor een goudbruine bovenkant (zie ook de tip).
  • Maak intussen de sla schoon en scheur grof. Klop een dressing van de yoghurt, de mayonaise en de bieslook. Voeg zout en peper naar smaak toe. Maak de salade aan met de boerenyoghurtdressing.
  • Laat de omeletten op een schaal glijden en snijd in mooie stukken. Serveer met de salade.
  • Weinig tijd? Een rijkgevulde omelet is een goede oplossing voor een snelle gezonde maaltijd.
  • Tip: Voor een goudbruin gekleurde bovenkant kunnen de omeletten ook kort onder een hete ovengrill worden gezet; denk aan ovenbestendige pannen!
  • Tip: Voeg aan het eimengsel nog een handvol grofgehakte kervel toe.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 530 kcal
  • 35 g vet waarvan 13 g verzadigd
  • 30 g koolhydraten
  • 20 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 1,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen